Posted on

Från konsolen till vita duken

Att spela TV- och datorspel går att göra timmar i sträck. Men kanske vill du ändå kunna luta dig tillbaka en stund utan att för den sakens skull behöva lämna spelvärlden du för tillfället befinner dig i? Om du har slitit ut ditt gamingtangentbord genom alltför frekvent spelande den senaste tiden rekommenderas verkligen att beställa ett nytt, poppa popcornen och ge de här titlarna en chans:

Assassin’s Creed har Michael Fassbender och Jeremy Irons i rollistan, och fördjupar spelseriens mytologi. Lönnmördare och tempelriddare i ständig strid, precis som vanligt.

Lara Croft: Tomb Raider är en klassiker i kategorin spel-till-film. Originalfilmen med Angelina Jolie har fått flera uppföljare, och väl värt att notera är att i den senaste versionen spelades huvudrollen Lara Croft av svenska Alicia Vikander.

The Angry Birds Movie. Ja, varför inte? En animerad film i finsk-amerikanskt samarbete, där glada fåglar på en isolerad ö får besök av märkliga gröna grisar… Det kan bara bli kul! Faller den dig i smaken finns det dessutom en uppföljare.

Mortal Kombat klev upp på vita duken redan 1995, men nu i år har faktiskt ytterligare en Mortal Kombat-titel premiär. MMA-fightern Cole Young ger sig i kast med äventyret att beskydda Outworld mot allehanda fiender.

Ratchet & Clank kan vara ett bra alternativ för lite yngre tittare som vill se en rädda världen-film. Här går de animerade karaktärerna Ratchet och Clank ihop för att rädda galaxen från en ondsint rymdkapten.

Att se fram emot

Ärligt talat är inte sådana här filmatiseringar något som historiskt sett inneburit någon stor konstnärlig kvalitet, men när The Witcher bjöds som streamad serie i en Netflix-produktion kom många gamla fördomar om genren på skam. Kan detta medföra att vi har ljusare filmupplevelser att se fram emot? Tydligt är att filmbolagen börjat satsa hårt. Borderlands, Uncharted, Minecraft, Resident Evil, The last of us och Super Mario Bros går alla mot vita duken inom en snar framtid.