Posted on

Skådespelerskor som gjort bröstoperationer

Genom filmens historia har vi sett många skådespelerskor med naturligt stora bröst, som Jayne Mansfield och Marilyn Monroe. Men det är också vanligt att skådespelerskor lägger sig under kniven för att förstora brösten, och många går ut med det i media. Kroppsidealen och behoven förändras dock med jämna mellanrum, så en del har valt att senare ta bort sina implantat.

För den som vill förstora sina bröst finns möjligheten till anatomiska implantat som har en anatomisk och stabil form. Många skådespelerskor väljer att göra en så naturlig bröstförstoring som möjligt, med en mjuk känsla och naturlig droppform. Det finns idag anatomiska implantat som simulerar formen för ett naturligt bröst, vilket gör det svårare att se att en bröstförstoring har genomförts. Förutom anatomiska implantat går det att välja runda implantat och ergonomiska sådana.

Filmens visuella intryck

För att en film eller en TV-serie ska bli framgångsrik är det viktigt att den skapar ett tydligt visuellt intryck. Bland de TV-serier som har skapat avtryck finns den romantiska komediserien ”Sex and the city”. Denna tittarfavorit visades för första gången under sommaren 1998. Efter det första avsnittet kom sedan ytterligare 93 stycken, som sändes under sex säsonger. Alla säsongerna regisserades av den amerikanske producenten och författaren Michael Patrick King. Han regisserade också den välkända komediserien Will & Grace. Serien ”Sex and the city” kretsar runt singeltjejen och journalisten Carrie Bradshaw och hennes tre väninnor Charlotte, Miranda och Samantha. De fyra huvudpersonerna shoppar, arbetar och diskuterar ofta sina sexuella erövringar.

Bröstoperationer hos skådespelerskor

Rollen som Carrie Bradshaw spelas av Sarah Jessica Parker. Hon ska ha gjort få operationer, endast fillers och botox, vilket är väldigt vanligt bland skådespelare av alla kön. Men det finns ett stort antal skådespelerskor som har gjort bröstoperationer, däribland Mena Suvari som är mest känd för sin roll i filmen ”American Beauty” från 1999. Hon talade om sina bröstimplantat i boken ”The Great Peace: A Memoir” som kom ut år 2021.

En annan känd kvinna med bröstimplantat är Dolly Parton, som kanske främst är känd för sin långa och framgångsrika musikkarriär. Men hon har också spelat i ett antal filmer, bland annat ”9 to 5” och ”Steel Magnolias”. Dolly Parton har varit mycket öppen kring sina plastikoperationer och har enligt uppgift även försäkrat brösten för en miljon kronor per bröst. Dolly Parton har många gånger berättat i intervjuer hur mycket hon älskar sina bröst och de är även en stor del av hennes image.

Angelina Jolie gjorde en dubbel mastektomi när hon fick beskedet att hon bar på en gen som ökade risken för henne att med tiden utveckla bröstcancer. När hennes naturliga bröst hade avlägsnats gjorde hon en rekonstruktion som hon blev mycket nöjd med. Angelina Jolie har i intervjuer berättat att det var ett svårt val att gå igenom mastektomin, men att hon i efterhand är glad att det nu är genomfört. Nu behöver hon inte längre vara orolig över att drabbas av en allvarlig sjukdom. Hennes risk för att få cancer minskade från 87 % till lägre än 5 %, vilket gjorde operationen mycket nödvändig.

Uppbyggnad och historia