Posted on

Titta på film i sängen

Att titta på film i sängen kan vara riktigt skönt. Du kanske har en bakfull dag för dig själv där du inte orkar göra något. Eller så vill du och den du håller kär bara mysa tillsammans lite innan läggdags och titta på någon bra rulle. Det finns dock en del saker att tänka på när du ska göra det här.

Skärm

Det bästa sättet att titta på film i sängen är givetvis genom att ha en separat TV i sovrummet. Placera den i så fall så att du eller ni kan ha en naturlig ställning i sängen när ni tittar på den. Det vill säga så att den är vänd mot fotändan. Alternativt kan ni ta med en mindre skärm in i sovrummet och se på film på. En mobil funkar bra om du är ensam eller om ni gillar att ligga riktigt nära varandra. Annars är en surfplatta eller en laptop bra alternativ.

Ergonomi

Det finns många fördelar med att titta på film i sängen. Men också en stor nackdel, särskilt om du är lite äldre. Det är lätt att få ont i rygg eller nacke när du är sängliggande för länge. Särskilt om du ligger still i samma ställning. Se till att ha ett bra laptopbord som du kan ha på plats på ett bekvämt sätt. Det skyddar dessutom från att datorn ska bli överhettad. Buffa också gärna upp med generöst med kuddar så att du kan sitta eller halvligga på ett bekvämt sätt.

Mat i sängen

Film kräver popcorn eller andra snacks. Men det är inte alltid helt kompatibelt med att titta på film i sovrummet. Den poppade majsen, chips eller knäckebröd är saker som man normalt sett inte vill smula med i sängen. Det tenderar nämligen till att skapa en rätt obekväm tillvaro sedan när det är dags att sova på riktigt. Se till att du är överens med den som du delar säng med om att det är okej att äta i sängen på detta sätt. Se också till att äta på din sida, inte på hans eller hennes. Det kan också vara en bra idé att byta lakan efteråt.

Välj film

Den största utmaningen när det kommer till film är som alltid att välja. Se något nytt eller något gammalt? Försöka hitta något ingen av er sett eller acceptera att se om något din partner missat? Det rimliga hade varit att tillgången till nya streamingtjänster och möjlighet att hyra eller köpa filmer online skulle gjort det här enklare. Men enligt vår uppfattning är det snarare tvärtom. Utbudet gör det svårt att komma överens. Men det kanske finns någon bra serie att se på istället?