Posted on

Ultimat stämning till skräckfilmskvällen

Det är något speciellt med att titta på skräckfilmer och bli rädda tillsammans. Att bara sitta i ett rum och titta är en sak, men ska man göra en ultimat skräckfilmskväll ligger det förstås lite mer arbete bakom. Ta del av våra rysliga tips här.

Fräcka dekorationer

Det har blivit populärt med dekorationer för halloween och även till en skräckfilmskväll passar givetvis pumpor, skelett, blodiga fotspår och annat otäckt perfekt. Välkomna gästerna med blodiga handavtryck på dörren, en läskig bild på micron och ryslig musik som spelas. Lampor kan ställas in att lysa i röda toner, duschdraperiet kan ha fått lite blod på sig och varför inte fylla en sopsäck med plast och göra den till liksäck? Otäckt så det förslår! Anpassa självklart dekorationer och filmer till eventuella yngre besökare.

Bästa filmerna

De bästa skräckfilmerna ska såklart plockas fram. Varför inte ta gamla klassiker som Exorcisten, Scream, Nightmare on Elm Street och liknande filmer. Utbudet kan såklart varieras i det oändliga, så länge det är läskigt förstås.

Snacks till filmen

Ingen filmkväll utan snacks. Rysligt gott och läskigt godis säljs till halloween, men även popcorn, chips och kanske grönsaksstavar har sin givna plats på gottebordet. Se till att alla kan plocka på sig lite av vad de gillar, för när filmen väl börjat är det dags att sitta som klistrad. Ha kuddar och filtar att gömma sig bakom beredda när det blir för otäckt.

Utklädnad från filmens värld

Ska det bli riktig fest kanske det också passar med utklädnad av olika slag. Håll er gärna till filmtemat och spöka ut er till kända personer inom skräckfilmer. Det kan vara allt från komplicerade sminkningar till en trasig vit klänning och långt svart The Ring-hår. Ställ inte för höga krav. Alla ska tycka att det är roligt att klä ut sig och det måste inte vara dyra utklädnader för att det ska bli läskigt.