Posted on

Se på film utomhus

Att se på film kan vara en sinnesomvälvande upplevelse. Det vet du säkert eftersom du är här och läser. Men har du testat att se på film utomhus? Vi kan nästan garantera att det kommer förhöja upplevelsen extra mycket. Det skänker helt enkelt en helt ny dimension till filmtittandet att få göra det under bar himmel.

Drive in-bio

Har du någon gång sett en amerikansk ungdomsfilm har du säkert ramlat över konceptet med drive in-bio. Att du kör med din bil till ett ställe och sittande i bilen tittar på en film på storduk. Det är väldigt hångelvänligt, om än kanske inte rent cineastiskt perfekt. Drive in-bio har inte riktigt slagit i Sverige, men om du vill testa brukar Stockholms filmfestival arrangera det med jämna mellanrum. Det är häftigt att prova och dessutom som sagt var kulturellt signifikant i sig självt eftersom de flesta av oss har information om att den här biotypen finns, men få av oss fått uppleva det.

Bio på balkongen

En relativt ny trend i TV-världen är att tillverka TV-apparater för utomhusbruk. Nästan alla stora tillverkare har släppt vädertåliga modeller de senaste åren. Att rigga upp en sådan på balkongen är häftigt och ger ytterligare tyngd åt påståendet att det är ett andra vardagsrum. Du slipper dessutom reklam innan filmen börjar utan kan styra helt själv. Om det här är något för dig gäller det att förbereda så att du kan sitta ute länge och njuta av film. Investera i en balkongmatta, eller ännu hellre flera. Som du säkert vet så stiger kyla underifrån varför det är klokt att se till att isolera med mattor och andra textilier. Om du köper flera olika varianter kan du också svepa in dig i en matta om det blir extra kallt och filtarna inte räcker till. Om ni är två kan ni svepa in er i samma matta för extra biomys.

Bio i en park

Under de varma månaderna är det vanligt att det brukar ordnas biovisningar utomhus. Alla kanske inte drar det så långt som den bio i Texas som visade Hajen där åskådarna fick flyta i badringar på en sjö medan filmen rullade efter mörkrets infall. Men det är ändå ett härligt sätt att se på film där du kan ta med dig hela familjen och varför inte en picknick och en flaska vin. I många fall är det också så att en sådan här visning är kostnadsfri om det är kommunen som står för den. Så håll ögonen öppna på din kommuns hemsida. Vanligast är att den här typen av aktiviteter ordnas i slutet av sommarlovet som en bra aktivitet för ungdomar.