Posted on

Fixa den perfekta dejten med en filmkväll

Begreppet ”Netflix och chill” har blivit välkänt i sociala medier de senaste åren och syftar till att bjuda hem någon man tycker om för att se på film och mysa lite extra så att säga. Det har gjort att den tidigare så perfekta filmkvällsdejten har fått ett lite sämre rykte helt i onödan. Att bjuda hem någon på en riktigt väl uppstyrd filmkväll är enligt oss fortfarande en av de mest romantiska saker man kan göra. Här listar vi allt du behöver för att vinna någons hjärta direkt hemifrån soffan.

Mysig middag med vin

För att en filmkväll ska kännas extra dejt-mysig och inte bara som en kväll med kompisarna bör du lägga lite extra krut på att fixa en god middag eller åtminstone trevliga tilltugg. Dessutom är det väl aldrig fel att dela på en flaska vin? Hos Vinoteket hittar du ett stort sortiment av spännande och prisvärda viner. Handla online med leverans direkt hem till dörren. Här hittar du både säkra kort och lite mer udda varianter som garanterat kommer imponera på vilken dejt som helst. Vill du göra kvällen lite extra minnesvärd och verkligen visa din uppskattning för personen du bjudit in så börja med ett mousserande vin, lite bubbel är alltid en bra start på en dejt.

Ska du slå på stort rekommenderar vi förstås en hel middag, annars är ost och kex en klassisk kombination som alltid går hem. Du kan också satsa på en hel charkbricka, färsk frukt och andra lätta men goda tillbehör. Lägg lite extra energi på ett fint upplägg så kan vi nästan lova att det blir mer än bara Netflix på kvällens schema.

De bästa filmerna för första dejten

Romantiska komedier i all ära, men för att skapa en riktigt bra filmkväll rekommenderar vi att du lägger ner lite tid på att ta reda på vad din dejt faktiskt uppskattar. Det är onödigt att förstöra en trevlig kväll med en film som inte uppskattas. Gillar hen skräckfilm och thrillers är det perfekt för att komma varandra lite extra nära. Välj gärna en film som håller intresset uppe, ger bra samtalsämnen men som ändå låter er prata under tiden och kanske även få tid över för lite extra kramar.