Posted on

Skapa en egen biosalong

Att titta på film är någonting de allra flesta av oss älskar. Det är dessutom någonting som idag är möjligt att göra på mer än endast TV:n. Du kan idag få tillgång till ett stort utbud med filmer på alla dina enheter. Men att titta på film på bio bjuder på någonting speciellt som inte är det lättaste att återskapa hemma. Varför inte bygga en egen biosalong? Detta behöver inte vara särskilt krångligt, så länge du har ett tomt rum och möjlighet att skaffa all utrustning som behövs.

Pris för egen biosalong

Beroende på hur stor biosalong du vill bygga kan det kosta en hel del. Speciellt om du måste köpa all utrustning, sittplatser, ljudisolering och så vidare. Har du bestämt dig att du ska bygga en biosalong men inte har råd med detta kan du besöka Lånakuten.com. Hos Lånakuten.com finns det en hel del information om vad du bör tänka på angående lån. Ifall du bestämmer dig för att ansöka om ett lån kan du jämföra olika lån hos Lånakuten.com, samt ansöka när du hittar ett som känns bra.

Planera först

Börja alltid med att planera. Skapa en budget och se ifall du behöver ansöka om lån eller inte. Skriv ner allting du vill att din biosalong ska innehålla. Välj vilket rum du vill omvandla och se vad du behöver för att lyckas. Alltså måste du renovera rummet först eller inte? Finns det fönster att täcka över? Vill du ljudisolera rummet? Med en bra planering kommer resten av bygget och inredningen gå lättare.

Vad behöver biosalongen?

De flesta av oss väljer att titta på film i sängen eller framför TV:n i vardagsrummet. Men för att få en mer äkta biokänsla hemma behöver du mer än en TV och en sittplats.

Börja med att välja vilket rum du vill omvandla till en hemmabio. De bästa rummen är de som är lite större, gärna har högt tak och saknar fönster. Annars måste du skaffa någonting för att täcka över fönstren när det är dags att titta på film.

Sedan bör du tänka på ljudisolering, du behöver antingen en stor TV eller en projektor, högtalare, och bekväma sittplatser. Beroende på hur stort rummet är kan du antingen använda dig av en stor, bekväm soffa eller köpa ”riktiga” biostolar. Vilket alternativ du väljer beror helt enkelt på vad du helst vill ha, hur mycket du har råd att spendera samt hur mycket arbete du vill lägga på att skapa rummet.